Skrevet: 05.02.2013 17:57 © w w w. m e e r e t e a. b l o g g. n o


 

Ett nytt kapittel

Jeg ser ut av vinduet og ser huset mitt forsvinne bak trærne når toget suser videre. I det huset har jeg levd hele mitt liv, alt og alle jeg kjenner er knyttet til dette huset. Nå flytter jeg ut.

Jeg savner allerede de tykke veggene, de slitte gulvene, vinduene med utsikt til skogen på alle sider og døren, den store, mørke tre døren som liksom ønsket meg velkommen hjem hver dag. Jeg savner det virkelig, det store huset i skogen. Men det jeg savner aller mest, er bøkene, de bøkene jeg ikke kunne ta med meg vekk, som står igjen i hyllene. Jeg savner å kunne bla i dem, høre sidene knitre. Ordene trenger jeg ikke, de er husker jeg, men sidene, de trenger jeg, hver side har en helt egen historie, ett bilde eller en drøm, knyttet til seg. Når jeg åpner en bok, strømmer alt dette mot meg, ting jeg vil huske, men har glemt, eller ting jeg gjerne skulle glemt men blir minnet på idet jeg åpner boken. Jeg skulle tatt dem med, men det går ikke. Jeg kan jo alltid skaffe nye, men de ville ikke ha de samme historiene, de ville ikke kunne erstatte de gamle. Uansett hvor like bøkene vil være, vil de bare være bleke kopier av de gamle.

Og så er det den ene bestemte boken da, den store, sorte boken med sølvbokstaver på. Denne boken ble jeg så lei av att jeg hev den på peisen. Den bare sto der på plassen sin og skrek at jeg ikke kunne lese de andre, når jeg hadde den. Dette angrer jeg nå. Jeg var jo så glad i den, trass i alle historiene jeg ikke ville lese.

Jeg har ett nytt hus nå, midt i byen, det er mindre enn det gamle men i bedre stand. Det er allerede fylt med bøker der, men jeg savner de gamle. Hvis jeg drar tilbake vil alt være som før, utenom meg, jeg vil være en annen. Jeg ville bli en fremmed i mitt eget hus. Jeg har startet ett nytt kapittel, uten å ta bøkene med meg. Nå må jeg samle nye bøker, til en ny start.2 kommentarer på "ett nytt kapittel -en novelle jeg har skrevet"
Kommentarer

elsker denne novella. ikke RART du fikk 6! <3

kommentere tilbake? :)

05.02.2013, kl.18:33 URL: http://smallstuff.blogg.no

Malin C Sveen: hehehe:) hos stolt over den 6-ern:)

05.02.2013, kl.22:02 URL: http://littlelife.blogg.no/

Legg igjen en hilsenNavn:


Mail:


Bloggadresse:


Din kommentar:


hits